Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@09:16:05 GMT

کشف عمیق‌ترین نقطه اقیانوس منجمد جنوبی

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۶۶۱۳

کشف عمیق‌ترین نقطه اقیانوس منجمد جنوبی

فرارو- پس از سال‌ها تلاش، دانشمندان سرانجام دقیق‌ترین نقشه از اقیانوس منجمد جنوبی تا به امروز را منتشر کردند، اما جالب‌ترین نکته این نقشه، شناسایی عمیق‌ترین نقطه این اقیانوس برای اولین بار بود که Factorian Deep نامیده می‌شود. دانشمندان می‌گویند عمق این نقطه تقریباً ۲۴۴۰۰ فوت (۷۴۳۷ متر) است.

به گزارش فرارو، Factorian Deep در سال ۲۰۱۹ توسط کاشف و کارآفرین آمریکایی ویکتور وسکوو، به عنوان بخشی از اکسپدیشن Five Deeps برای نقشه برداری از عمیق‌ترین نقاط پنج اقیانوس جهان، کشف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وسکوو برای این دستاورد، شخصاً یک شناور به نام «Limiting Factor» را برای اکتشاف در جنوب منطقه‌ای موسوم به گودال ساندویچ جنوبی هدایت کرد. گودال ساندویچ جنوبی یک ترانشه قوسی شکل عمیق در اقیانوس اطلس جنوبی است که در ۱۰۰ کیلومتری (۶۲ مایلی) شرق جزایر ساندویچ جنوبی قرار دارد.

این خندق، عمیق‌ترین گودال اقیانوس اطلس جنوبی و دومین گودال اقیانوس اطلس پس از ترانشه پورتوریکو است. از آنجایی که این ترانشه به سمت ۶۰ درجه جنوبی خط استوا امتداد می‌یابد، عمیق‌ترین نقطه در اقیانوس منجمد جنوبی را نیز در خود جای داده است. در واقع این منطقه جایی است که اقیانوس اطلس و اقیانوس منجمد جنوبی را از هم جدا می‌کند. وسکوو برای اولین بار کل طول گودال ساندویچ جنوبی را نقشه برداری کرد و عمیق‌ترین نقطه اقیانوس منجمد جنوبی را درست در جنوب مدار ۶۰ درجه جنوبی کشف کرد.

این کشف اگرچه در سال ۲۰۱۹ صورت گرفت، اما مستند کردن آن بر روی نقشه تا ۷ ژوئن سال ۲۰۲۲ که اطلاعات آن به طور رسمی در ژورنال Scientific Data به چاپ رسید، طول کشید. اکنون Factorian Deep، در یک نقشه گسترده جدید از کوه ها، دره‌ها و فلات‌های زیردریایی اقیانوس منجمد جنوبی به ثبت رسیده است. این نقشه بزرگ، تلاش مشترک دو مرکز؛ نمودار دریای بین المللی اقیانوس منجمد جنوبی (IBCSO) و پروژه بنیاد نیپون-GEBCO است که هدف آن‌ها نقشه برداری از کل بستر دریا تا سال ۲۰۳۰ است.

نقشه جدید بیش از ۱۸.۵ میلیون مایل مربع (۴۸ میلیون کیلومتر مربع) از بستر دریا را پوشش می‌دهد که بیش از دو برابر پوشش اولین نقشه IBCSO از منطقه است که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. با این همه، هنوز کار زیادی برای تکمیل پروژه باقی مانده است. به گفته بی‌بی‌سی، اگر ۱۸.۵ میلیون مایل مربع نمودار را به شبکه‌ای از مربع‌های تقریباً ۵۳۸۲ فوت مربع (۵۰۰ متر مربع) تقسیم کنیم، تنها ۲۳ درصد از این مربع‌ها دارای اندازه‌گیری عمق جدید هستند.

منبع: livescience

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقیانوس منجمد جنوبی اقیانوس منجمد جنوبی عمیق ترین نقطه ساندویچ جنوبی اقیانوس اطلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۶۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، در آتاکاما که به عنوان خشک‌ترین بیابان سوزان جهان شناخته می‌شود، خورشید بی امان می‌تابد و وجود حیات غیرقابل تصور به نظر می‌رسد.

محققان یک گروه انعطاف پذیر از باکتری‌ها را در «دره یونگی» «Yungay Valley» بسیار خشک یافتند. این کلونی میکروبی کاملا از جهان سطحی جدا شده است. از نظر دانش پژوهان، این عمیق‌ترین بررسی میکروبی و کشف حیات میکروبی در خاک‌های آتاکاما تا به امروز است.

اشکال پیچیده‌تر حیات، برای زنده ماندن در شرایط بسیار خشک صحرای آتاکاما تلاش می‌کنند. با وجود محیط خشن، زندگی میکروبی، در خاک شور و غنی از سولفات صحرا رشد می‌کند. این شرایط، محیط منحصر به فردی را برای زندگی برخی از انواع میکروارگانیسم‌ها فراهم آورده است.

میکروب‌ها قبلا در این منطقه بیابانی تا عمق ۲.۶ فوت (۸۰ سانتیمتر) ثبت شده بودند. محققان می‌گویند تصور می‌شود ۸۰ سانتیمتر اولیه خاک، پناهگاه احتمالی در برابر نور شدید UV خورشید باشد، جایی که ممکن است مقداری آب پیدا شود.

با این حال، دانشمندان این مسئله را مطرح کرده اند که آیا میکروب‌ها می‌توانند در لایه‌های عمیق‌تر خاک زنده بمانند یا خیر. برای بررسی این سوال، «دیرک واگنر» «Dirk Wagner» و همکارانش نمونه‌های خاک عمیق زیرسطحی را از بخش دره یونگی صحرا جمع آوری کردند. آنها برای کشف این زیست کره پنهان، از یک شیوه استخراج جدید استفاده کردند تا مطمئن شوند DNA به دست آمده از موجودات زنده است.

دانش پژوهان کشف کردند که حیات میکروبی از عمق ۶.۶ فوت (۲۰۱ سانتیمتر) تا دستکم عمق ۱۳ فوت (۳۹۶ سانتیمتر) زیر سطح بیابان گسترش می‌یابد.

انواع میکروب‌های کشف شده 

میکروب‌های شاخه سفت پوستان (فیرمیکوت ها) در ۸۰ سانتی متر بالایی رسوبات دریاچه خشک (پلایا) شایع بودند. پایین‌تر ۲۰۰ سانتیمتر، جمعیت میکروبی مشخصی مشاهده شد که تحت سلطه اکتینوباکتری‌ها بود.

این گروه، باکتری‌هایی را از شاخه سفت پوستان یافتند که در برابر نمک زیاد مقاوم هستند و در محیط با اکسیژن کمتر رشد می‌کنند. اکتینوباکتری‌ها در شرایط سخت مختلفی از جمله قطب شمال و سایر زیستگاه‌های شور زندگی می‌کنند.

چگونگی زنده ماندن میکروب‌ها در این اعماق زنده

در طول تجزیه و تحلیل ژنتیکی جوامع میکروبی، برخی از باکتری‌ها شباهت‌های ژنتیکی را به دو گونه خاص نشان دادند: «ژئودرماتوفیلوس پولوریس» «Geodermatophilus pulveris» و «مود استوباکتر کاسرسی» «Modestobacter caceresi» که هر دو نوع باکتری به شاخه اکتیونوباکتر تعلق دارند.

دانش پژوهان می‌گویند این جامعه از باکتری‌ها [اکتینوباکتری‌ها]ممکن است ۱۹ هزار سال پیش، قبل از دفن شدن توسط رسوبات پلایا، در این خاک ساکن شدند و این فرضیه را مطرح کرده اند که این جامعه می‌تواند برای یک مسافت نامحدود به سمت پایین حرکت کرده باشد که نشان دهنده یک زیست کره عمیق قبلا ناشناخته در زیر اَبَرخشک‌ترین بیابان جهان است.

محققان در پاسخ به این سوال که چگونه این کلونی میکروبی می‌تواند در چنین اعماق زیادی رشد کند، می‌گویند این کار را با به دست آوردن آب از سنگ گچ معدنی انجام داده اند.

پیامد‌های این کشف بسیار فراتر از زمین است. صحرای آتاکاما با زمین‌های بایر و بی جان خود شبیه یک منظره از مریخ است. یک احتمال وسوسه انگیز در زیر خاک مریخ وجود دارد: رسوبات گچ، مشابه آنچه در آتاکاما کشف شد، که می‌تواند آب را برای حیات میکروبی فراهم کند.

نتایج این مطالعه در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • تاسف عمیق رئیسی درباره شکستن حرمت دانشجو در خاک امریکا! | فیلم
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی در ایلام
  • ورود سامانه جدید بارندگی به خراسان جنوبی
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • این ناو سپاه پاسداران وارد نیمکره جنوبی زمین شد /ناو اقیانوس پیما مجهز به موشک بالستیک است
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»